İçindekiler
- Kürtaj Bakırköy
- Kürtaj Nedir?
- Kürtaj Çeşitleri Nelerdir?
- Kürtaj Nasıl Yapılır?
- Kürtaj Yaptırmak Acıtır mı?
- Kürtaj Olmak Zararlı mıdır?
- Kaç Haftaya Kadar Kürtaj Yapılabilir?
- Hangi Durumlarda Kürtaj Yapılabilir?
- Kimlere Kürtaj Yapılabilir?
- Düşük Sonrası Kürtaj Gerekli mi?
- Gebelik Sonlandırma Haricindeki Kürtaj Nedenleri
- Kürtaj Ne Kadar Sürer?
- Kürtaj Olan Bir Kadın Ne Zaman İyileşir?
- Kürtajın Riskleri Nelerdir?
- Kürtaj Sonrası Süreç Nasıldır?
- Sonraki Gebeliklerde Kürtaj Düşük Riskini Tetikler mi?
- Kürtaj Olduğum Anlaşılır mı?
- Kürtaj Günah Mıdır?
- Kürtaj Fiyatları 2022
- Kürtaj İstanbul Avrupa Yakası Doktor Önerisi
- Kürtaj Yapan Özel Hastaneler
Kürtaj Bakırköy
Kürtaj Bakırköy, diğer adı ile küretaj işlemi; Ülkemizde ve tüm dünyada kadınların kişisel istekleri ya da sağlık sorunları nedenleri ile sıklıkla uygulanabilmektedir. Kürtaj istanbul avrupa bazı toplumlarda sosyolojik ve dini açılardan hoş karşılanmaz. Genel toplum bilinci açısından da tam olarak tanımı bilinmemektedir. Kürtaj yasak mı sorusu aslında çok sorulan sorulardan biridir.
Kürtaj Nedir?
Kürtaj anlamı farklı nedenlerle olmakla birlikte daha çok, istenmeyen veya sorunlu gebeliklerin sonlandırılması için, rahim içerisini boşaltma ya da kazıma işlemine kürtaj, diğer adı ile küretaj denmektedir. Sadece hamileliğe son vermek adına değil, sağlık sorunu teşkil eden nedenlerle de rahim içi kazınmakta, boşaltılmaktadır. Bu sebeple, rahime uygulanan her türlü işleme kürtaj denilir.
Kürtaj Çeşitleri Nelerdir?
Çeşitli nedenlerle yapılan kürtaj işleminin, uygulanma sebebine göre de farklı yöntemleri bulunmaktadır. Vakum aspirasyon, probe kürtaj ve revizyone kürtaj en çok uygulanan çeşitlerdir.
Vakum Aspirasyon Kürtaj
En çok tercih edilen kürtaj çeşididir. Sonlandırılmak istenilen gebeliklerde kullanılmaktadır. Kanül adı verilen ince, plastik bir boru yardımı ile gebelik emme yöntemi ile sonlandırılır. İşlem çok uzun sürmemekte ve ağrı düzeyi oldukça düşüktür. Lokal ya da genel anestezi uygulanarak yapılabilir.
Probe Kürtaj
Daha çok kadın hastalıklarıyla ilgili sıkıntılarda, tanı amacıyla biyopsi için yapılan, tedavi amacıyla da yapılan kürtaj çeşididir. Gebeliği olmasa da, çok fazla kanama problemi yaşayan kadınlara uygulanmaktadır.
Revizyone Kürtaj
Bu kürtaj çeşidi daha çok beklenmedik düşükler yaşayan kadınlara uygulanmaktadır. Metal aletlerle kazıma işlemi yapılarak, rahim içerisinin parça kalmadan temizlenmesine, boşaltılmasına yarar sağlamaktadır.
Kürtaj Nasıl Yapılır?
Kürtaj işlemi öncesinde mutlaka bir kadın doğum uzmanı ile görüşülmeli, gerekli tetkikler ve incelemeler yapılmalı. Hastanın sağlık geçmişi ile ilgili bilgilerin alınmasının ve kan testlerinin yapılması üzerine kürtaj işlemine geçilebilir. Son derece hijyenik bir merkezde ve işinde uzman bir hekim tarafından yapılması gerekir.
Hasta bacakları yukarı bakacak şekilde yatırıldıktan sonra, çeşidi ve nedeni belirlenen kürtaja göre hastaya vajinadan yapılan lokal anestezi iğnesi uygulanır. Ancak bazı durumlarda genel anestezi de yapılabilmektedir. Metal bir alet ile hastanın rahim ağzı çekilir, bir enjektör ucuna takılan pipet benzeri kanül yardımı ile rahim içerisine giriş sağlanır. Enjektör geriye doğru çekilerek, nazik işlemlerle kanülün ucu rahim içerisini temizlemektedir. Tanı parçası ya da sonlandırılan gebelik nedeni ile rahimden alınan her parçanın enjektörün içine dolduğundan emin olunur ve işleme son verilir. Kanama kontrolü de yapılarak hastaya uygulanan kürtaj işlemi bitmiş oluyor.
Anestezi Olmadan Kürtaj Yapılır mı?
İstekli gebelik sonlandırılması dışında da rahim içerisindeki her türlü işlem için yapılan kürtaj uygulamasını anestezi olmadan yapmak mümkün değildir. Ancak, hastanın tıbbi durumu, psikolojisi ve kürtajın nedenleri belirlendikten sonra, hastanın isteğine göre veya doktorunun tavsiyesi ile sadece lokal anestezi de uygulanabilir, genel anestezi de yapılabilmektedir. İşlem ağrısız ve kısa süreli olsa da, anestezi gereklidir.
Kürtajda Dikiş Atılır mı?
Kürtaj veya küretaj işlemlerinde, herhangi bir kesi olmaz ve dikiş atılmaz. Kürtaj işlemi, rahim içerisine rahatlıkla sokulabilen metal kazıma aletleri veya pipet benzeri aletlerle rahim içerisinin temizlenmesi şeklinde yapılmaktadır.
Kürtaj Yaptırmak Acıtır mı?
Kürtaj işlemi anestezi olmadan yapılamayacağı için, işlem esnasında hastanın hissedebileceği herhangi bir acı bulunmamaktadır. İster lokal ister genel anestezi olsun hasta bir acı duymamaktadır. Ancak, işlem sonrasında oldukça düşük düzeyde bir ağrı hissedilebilir veya kanama olabilir. Bu da son derece olağandır. Doktorun verdiği ağrı kesici ilaçlar kullanılıp, gerekli kurallara uyulduğu sürece de herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır.
Kürtaj Olmak Zararlı mıdır?
Kürtaj olmak kişiye hiçbir zarar vermemektedir. Aksine, hastanın hayatını da kurtarabilir. Sonlandırılması gereken gebeliklerde, düşüklerde rahim içerisinde kişiye zarar vermemesi adına her parçanın çıkarılması gerekir. Belli hastalıklarda, tanı amaçlı parça alınması durumlarında da kürtaj işlemi uygulanmaktadır. Bu şartlar altında, kürtaj ağrısız, kısa süren ve kişiye zarar vermeyen tıbbi bir işlemdir.
Kaç Haftaya Kadar Kürtaj Yapılabilir?
Kürtaj işlemi, on haftalık gebelik süresini geçmeyecek şekilde yapılabilir. Anne ve bebek hayatı tehlikeye girdiği anda ilerlemiş haftalarda yapılması gerekebilir.
Yasal Kürtaj Süresi
Ülkemizde belirlenen yasal kürtaj süresi on hafta yani yaklaşık iki buçuk haftadır. Ancak bazı adli durumlarda, anne ya da bebek hayatı tehlikede ise, doktor onayı ile hastaya yasal süre geçmesine rağmen kürtaj uygulanmaktadır. Kürtaj işleminde kişi on sekiz yaşından büyük ise ve bekâr ise yasal olarak işlem uygulanır, on sekiz yaşından küçük ise ebeveyn imzası gerekir. Aynı zamanda, evli bir kadının yasal olarak kürtaj işlemini yaptırabilmesi için eşinin de imzası gerekmektedir.
Özel Hastanelerde Kürtaj Kayıtlara Geçer mi?
Gizli kürtaj hizmeti veren özel hastanelerde, kişinin kürtaj bilgisi sadece hasta ve doktor arasında tutulmaktadır. E-devlet, sağlık ocağı gibi yerlerle kürtaj bilginiz paylaşılmamaktadır. İşlem gizli tutulur.
Devlet Hastanesinde Kürtaj Yapılabilir mi?
Devlet hastanelerinde de, özel kurumlarda olduğu gibi kürtaj yapılmaktadır. Burada da on haftalık sürenin geçmemiş olmasına dikkat edilmelidir. Ancak, devlet hastanelerindeki çalışma şartları ve hasta yoğunluğundan dolayı, kürtaj randevuları zor alınmaktadır. Gün içerisindeki hasta kabulü çok olan devlet hastanelerinde, kürtaj işlemi özel hastanelere göre bu açıdan daha zordur. Bu sebeple de, on haftalık sürenin geçmemesine de dikkat edilmelidir.
Hangi Durumlarda Kürtaj Yapılabilir?
Kürtaj veya küretaj işlemi, bir kadının hamileliğini sonlandırma isteği ile yapılabilir. Özellikle ülkemizdeki genel anlayış bu şekildedir. Bekâr veya evli bir kadın, istenmeyen gebeliği sonlandırabilir. Ancak, bebekteki bir sıkıntıdan dolayı, yaşanan düşük olayından dolayı, ileride anne ve bebeğin hayatı tehlikeye gireceği için sonlandırılması gereken gebelikler dışında tıbbi tanı amaçlı biyopsiler için de kürtaj işlemi yapılır. Rahim içerisindeki her türlü temizleme ve boşaltma işlemleri için kürtaj yapılmaktadır. Ayrıca, anormal adet kanamalarında, vajina içi kanamalarda veya rahim ağzı kanseri gibi durumlarda da bu işleme başvurulmaktadır.
Kimlere Kürtaj Yapılabilir?
Kürtaj işlemi, ebeveyn imzası ile on sekiz yaş altına, bekâr olan on sekiz yaş üstü kadınlara ve eşinin imzası ile evli olan kadınlara yapılabilmektedir. Hamilelik sonlandırma durumlarda kürtaj işlemi, on haftaya kadar izin verilerek yapılmaktadır. Kürtaj işlemi, hamilelik sonlandırmak isteyen, kanser gibi çeşitli hastalıkların tanısı için biyopsi yaptıran, çeşitli ve anormal adet, vajina içi gibi kanama yaşan kişilere yapılmaktadır.
Düşük Sonrası Kürtaj Gerekli mi?
Yapılan incelemeler neticesinde düşük kesinleşince, hastaya ultrason cihazı ile bakılmaktadır. Rahim içerisinde bir parça görülmemesi kürtajı ortadan kaldırır. Ancak, parça görülmesi veya ilerleyen günler içerisinde yoğun bir kanama olması kürtajı gerekli kılar. Genel anlamda, dört ila beş hafta gibi süreçte oluşan düşüklerde, kürtaja gerek kalmıyor. Yine de, uzman bir hekim incelemesi ile son karar verilmektedir.
Gebelik Sonlandırma Haricindeki Kürtaj Nedenleri
Kürtaj veya küretaj işlemi, istekli gebelik sonlandırma ile vakumlama şeklinde yapılmaktadır. Ancak her kürtaj işlemi gebelik sonlandırmak için değildir. Rahim içerisinde bulunan kist, kitle temizlenmesinde, rahimdeki kalınlaşmada, doku almada, kanser gibi ciddi hastalıkların tespitinde kürtaj uygulanmaktadır. Ayrıca aşırı adet kanamalarında, postmenepozal dönem kanamalarında veya her türlü rahim içinin ve rahim duvarının temizlenmesi, boşaltılması ve kazınması için kürtaj işlemi uygulanır.
Kürtaj İçin Babanın İzni Gerekir mi?
Kürtaj işlemi ülkemizde de yasal olarak yapılmaktadır. Ancak, uyulması gereken kuralları vardır. On haftalıktan sonraki gebeliklerde, sağlığı tehdit eden nedenler olmadığı sürece kürtaj yapılmamaktadır. Kürtaj yaptırmak isteyen kadın on sekiz yaşından küçükse baba ve annenin imzası gerekmektedir. “Eşimden habersiz kürtaj olur mu, yaptırabilir miyim?” diye düşünen kadınlar ise, ne yazık ki yasal bir hak olarak eşinin imzası ile kürtaj yaptırabilmektedir.
Evlilik Dışı Kürtaj Yapılır mı?
Eğer bir kadın; 18 yaşından büyük ise kendi isteği doğrultusunda, evli olmamasına rağmen rahatlıkla kürtaj işlemini yaptırabilir. Eğer 18 altı evlilik dışı bir hamilelik durumu söz konusu ise, ebeveyn imzası ile kürtaj işlemi yaptırılmaktadır.
Kürtaj Ne Kadar Sürer?
Kürtaj işlemi, yapılma nedenine ve şekline göre değişmekle birlikte, beş ile yirmi dakika arasında bir sürede yapılabilmektedir.
Kürtaj Olan Bir Kadın Ne Zaman İyileşir?
Kürtaj işlemi yapılma nedenine ve çeşidine göre farklılıklar göstermekle birlikte, ağrı düzeyi oldukça düşük ve kısa süren bir işlemdir. Kürtaj yaptırmayı düşünen kişilerde, “Kürtaj sonrası hastanede ne kadar kalınır?” gibi sorular oluşabilir. Hasta, uygulamanın yapıldığı hastane veya merkezde, işlem sonrası yalnızca yirmi otuz dakika arası bir dinlenme ve kendine gelme sürecinden sonra gündelik hayatına devam edebilir. İyileşme açısından bir sorun yaşanmamakta anca mutlaka doktorunun önerdiği her şeye de dikkat etmelidir.
Kürtajın Riskleri Nelerdir?
Anestezi uygulanarak yapılan kürtaj işleminde de, birçok tıbbi işlemde olduğu gibi işlem sırası veya sonrasında birkaç risk oluşabilmektedir. Bu riskler genellikle çok nadir yaşanmakla birlikte, ortadan kaldırılması için yapılması gereken en önemli şey, doğru merkezi ve doğru hekimi seçmektir.
İşlem süresince kullanılmakta olan cerrahi aletlerin rahim ağzını yırtma durumu söz konusu olabilir. Ancak oldukça düşük bir ihtimal barındırmaktadır. Bunun yanı sıra, kürtaj işleminden sonra birkaç günü geçen kanamalar görülebilir. Derhal doktora başvurulması gerekir. Rahim içinin tamamen temizlenmesi amacıyla kürtaj uygulanması sırasında bazen içeride parça kalma ihtimali bulunmaktadır. Bu da işlemin tekrar uygulanmasına neden olmaktadır. Bir diğer risk, kişinin işlem sonrasında doktorunun söylediği şeylere dikkat etmemesinden dolayı enfeksiyon kapmasıdır. Böyle bir durumla karşılaşıldığında, mutlaka doktorun vereceği ilaçlar kullanılmalıdır. Bunların yanı sıra anestezi yan etkileri görülebilir, ancak bunun yaşanmaması için işlem öncesi hastanın sağlık geçmişi hakkında bilgi almak ve gerekli kan testlerini uygulamak mümkündür. Elbette, kimi gebelik sonlandırılması işlemlerinde kişilerin depresyona girdiği de görülmektedir. Böyle durumlarda da mutlaka hasta destek almalıdır.
Kürtaj işlemi hangi nedenle uygulanırsa uygulansın, doğru hekim ve doğru merkez seçilmeli. Steril ortamda, işinde uzman kişilerce, doğru tetkikler neticesinde uygulanmalı. Her ne kadar bunlar kürtajda ortaya çıkabilecek risk miktarında etkili olsa da, kişinin işlem sonrasında da yapılması gerekenlere dikkat etmesi bir o kadar sağlıklı bir iyileşme süreci açısından da son derece önemli.
Kürtaj Sonrası Süreç Nasıldır?
Kürtaj işlemi anestezi altında, ağrısız ve kısa süreli olarak yapılmaktadır. İşlem sonrasında lokal veya genel anesteziye göre hastanın ayağa kalkma ve kendine gelme süreci elbette değişmektedir. Ancak, tüm bu dinlenme sürecinin ardından hasta gündelik yaşantısına geri dönmektedir. Kürtaj sonrası süreç, tamamen hasta ve doktor iş birliği neticesinde rahat geçmektedir. Hasta doktorun verdiği ağrı kesicileri mutlaka kullanmalı, söylediği her şeyi dikkate almalı ve dinlenmeye odaklanmalıdır. Rahatlıkla duşunu alabilir. Gün içerisindeki yapması gereken şeyleri yapabilir, yine de, hassas bir işlem olması nedeni ile kişinin kendine zaman ayırması ve mutlaka doktor kontrolünü aksatmaması gerekir.
Kürtaj Sonrası Yapılmaması Gerekenler
Yapılma nedenine göre, fiziksel ve psikolojik açıdan hassas bir işlem olabilen kürtajın, sonrasında yapılmaması gereken şeylere dikkat edilmesi ile faydası daha rahat görülmekte ve hastanın kendisini toparlaması daha çabuk olmaktadır. Bu açıdan, kürtaj yaptıran kişiler; en az on beş gün boyunca havuza ya da denize girmemeli, yaklaşık iki hafta cinsel ilişkiden kaçınmalı, yüksek ateş, ağrı veya kanama gibi durumlarda doktora gitmeyi ihmal etmemeli, ağrı kesicileri veya doktorunun yazdığı ilaçları almamazlık etmemeli, üç aydan önce gebe kalınmamalı, enfeksiyon kapmamak için temizliğe dikkat edilmeli, küvette banyo yapılmamalı,
Kürtaj Sonrası Cinsel İlişki
Kürtaj sonrasında dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri cinsel ilişkidir. Hekimlerin önerisi, en az iki hafta cinsel ilişkiye girilmemesi yönündedir. Hastanın iyileşme sürecine ve gebelik için en az üç ay beklenme kuralına uyulma durumuna göre on beş gün sonrası cinsel ilişkiye tekrar girilebilir. Ancak herhangi bir ağrı, kanama gibi sıkıntı yaşanması ile derhal bir hekime başvurulmalıdır.
Kürtaj Sonrası Spiral Takılır mı?
Küretaj yani kürtaj işlemi ile gebelik sonlandırılmasının ardından, kişi anestezinin geçmesi ve dinlenme süreci ile işlemin yapıldığı merkezden ayrılabilir. İşlem sonrasında, “kürtaj sonrası kanamam olur mu?” veya “adet ne zaman görürüm?” sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. Spiral takmak veya gebe kalmak için uygun zamanlarda kişinin hekimine yöneltebileceği sorulardandır.
Öncelikle, kürtaj işlemi sonrası kanama görülmesi son derece normaldir. Önemli olan birkaç gün sonrasında dahi kanama varsa, derhal hekimle irtibata geçilmesidir. Kürtaj sonrası rahim kendisini toparlar ve yeniden adet görmeye başlarsınız. İlk adet işlemden dört ila altı hafta kadar sonra görülmektedir.
Gebelik için üç ay kadar beklemeniz gerekirken ilk cinsel ilişki için on beş günlük bir süre yeterlidir. Bu nedenle ister bir süre gebe kalmak istemiyorsanız ya da üç aylık sürenin rahat bir şekilde geçmesini istiyorsanız elbette doğum kontrol yöntemlerinden spiral akla ilk gelenlerden olacaktır. Hekiminizden, anestezi altındayken işlemin peşine takmasını rica edebilir ya da işlemden üç gün sonra da spirali rahatlıkla taktırabilirsiniz.
Kürtaj Sonrası Bu Bulgulara Dikkat
Kürtaj sonrası kişi gündelik hayatına devam etmekte zorlanmaz. Ancak, doktorun verdiği ilaçları kullanmakta, uyulması gereken kurallara uymakta bir zorluk yaşanıyorsa çeşitli sıkıntılar ortaya çıkabilir. Hastanın bilinçli olarak dikkat etmediği durumlar dışında bazı bulgulara da dikkat çekmek gerekir. Kürtaj sonrası hafif ağrı ya da kanama görülebilir. Fakat kürtaj sonrası kanama şiddetinde artma, sık sık ve yüksek ateşlenme varsa, ağrıda artış varsa, belirtilen süre sonrası girilen cinsel ilişkide sıkıntılar varsa derhal hekimle görüşülmesi gerekmektedir.
Sonraki Gebeliklerde Kürtaj Düşük Riskini Tetikler mi?
Kürtaj sonrası dikkat edilmesi gereken noktalardan ikisi; Cinsel ilişkiye girmek için on beş gün ve yeni bir gebelik için en azından üç ay beklenmesidir. Bu süreçlerin ardından kişi tekrar gebe kalabilir. Ancak, yapılan kürtajın bir sonraki gebelikte düşüğe neden olup olmayacağı da merak konusudur. Burada en önemli konu, kürtajın doğru ve güvenilir bir merkezde, işinde uzman bir hekim tarafından yapılmasıdır. Kürtaj sonrası yapılan tetkiklerde bir sıkıntı çıkmadığı sürece ve en azından bir kez adet görülmesinin ardından, rahmin de iyileşmesi ve toparlanması gebe kalınabilir.
Bu nedenle, kendini toparlamış bir rahim ile ve doktorun da onayı ile kalınan gebeliklerde düşük, diğer gebeliklerde yaşanabilecek küçük düzeylerde görülebilir. Sık yaşanan düşük durumlarında ise, bir hekim ile sürekli iletişim halinde kalınmalıdır.
Kürtaj Olduğum Anlaşılır mı?
Kürtaj işlemleri çoğunlukla vakum şeklinde yapılmakta, bazen metal aletlerin de kullanılması ile rahim içi kazınarak uygulanmaktadır. Ancak, çeşidi ve nedeni ne olursa olsun kürtajda kesik ve dikiş olmamaktadır. Bu nedenle kişinin kürtaj olduğu anlaşılmamaktadır.
Kürtaj Doktor Muayenesi İle Anlaşılır mı?
Küretaj işlemi yani kürtaj esnasında, hastaya hiçbir şekilde kesik atılmamaktadır. Bu nedenle bir dikiş veya yara izi olmaz. İşlemle birlikte rahim içerisi tamamen temizlenmektedir. Hastanın iyileşme sürecinin ardından rahim kendisini toparlamakta ve yeni bir gebeliğe de hazır hale gelmektedir. Bu nedenle, kürtaj olan kişinin bir başkası tarafından dışarıdan ya da bir doktor tarafından herhangi bir ultrason, jinekolojik muayene ile anlaşılması mümkün değildir. Yalnızca, kürtajın üzerinden iki üç gün geçmesi durumunda ve tecrübeli bir hekimin muayenesi ile anlaşılabilir. Bunun dışında kürtaj doktor muayenesinde anlaşılmaz.
Kürtaj Günah Mıdır?
Kürtaj kadın sağlığı açısından son derece mühim bir tıbbi işlem olsa da, bazı toplumlarda sosyolojik ve dini açıdan farklı bakış açılarına maruz kalmaktadır. Dini açıdan, kadın sağlığını tehdit eden bir durumda uygulanması caiz olarak bilinmektedir. Bu nedenle de on haftalık gibi bir yasal süre uygulaması bulunmaktadır. Gebelik başlangıcında cenin henüz anne karnında kırk kırk beş gün sonrasında canlandığı için, bu süreç öncesinde veya anneyi ciddi anlamda tehdit eden bir sağlık sorunu durumunda kürtaj günah olarak görülmemektedir.
İslam Hukukuna Göre Gebeliğin Sonlandırılması
Kürtaj, işlemi yaptıran kişi açısından fizyolojik ve psikolojik açıdan hassas olan bir işlemdir. Fakat ülkelere göre, dini inanışlara ve sosyolojik yapılara göre de farklı görüşleri içermektedir. Kürtaj en geç ne zaman yapılır ? Kadınlar açısından, yasal olarak konulan kurallarla istekli gebelik sonlandırma durumları; Evliliklerde eş veya on sekiz yaş altı durumlarda ebeveyn imzası gerektiği bilinmektedir. Ancak, İslami hukuk açısından da kürtaja değinmek mümkündür. Fakihlere yani İslam hukukçularına göre kürtaj; ciddi sağlık sorunları nedenleri ile yapılmadığı sürece, istekli ve keyfi olduğu sürece hoş görülmemektedir.
Kürtaj Fiyatları 2022
Kürtaj işlemini yaptırmak zorunlu ya da isteğe bağlı olsa da akıllara; Kürtaj fiyatları veya kürtaj fiyatları 2023 ne kadar olacak gibi sorular gelmektedir. Ayrıca en doğru kürtaj merkezinin nereler olduğu da kafaları meşgul etmektedir. Kürtaj merkezlerini seçerken en doğru hekimle işe başlamak gerekir. Sağlığınız söz konusu olduğunda fiyattan önce sizi tedavi edebilecek en uygun hekim düşünülmelidir. Kürtaj fiyatları avrupa yakası daha çok yapılacak olan işlemin çeşidi önemlidir. Yaptırma sebebiniz, süresini ve yapılacak olan anesteziye göre değiştirmektedir. kürtaj doktoru istanbul olarak bu da fiyatlarda değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle en doğru fiyatı sizleri muayene edecek hekim belirlemektedir. Elbette en uygun kürtaj istanbul fiyatları yardımcı olunmaktadır.
İstanbul Kürtaj Fiyatları
İstanbul kürtaj fiyatları 2022, işlemin kendisi kadar düşündürücü olabilir. Size uygun bir İstanbul kürtaj kliniği bulduğunuzda; Sizi muayene eden hekim tetkikleri neticesinde en uygun fiyatı belirleyecektir. Alacağınız anesteziden gebelik sonlandırmaya, gebeliğin kaç haftalık olduğundan diğer kürtaj nedenlerine kadar belli fiyat aralıkları bulunmaktadır. İstanbul kürtaj fiyatları için hekiminizle bire bir görüşmeniz gerekmektedir.
Evlilik Dışı Kürtaj Fiyatları 2022
İstanbul kürtaj öneri, İstanbul kürtaj tavsiye aramalarında evlilik dışı kürtaj fiyatları da öne çıkan sorulardandır. Evlilik dışı kürtaj fiyatları için diğer işlemlerden ayrı bir ücret alınmamaktadır. Kişinin kendi isteği ile gebelik sonlandırmasındaki şart, on haftalık süreci geçmemiş olmasıdır. Şartın sağlanması durumunda kürtaj İstanbul Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası hastalarımız için sorunsuz şekilde yapılmaktadır.
Kürtaj İstanbul Avrupa Yakası Doktor Önerisi
İstanbul kürtaj kliniği aramalarınızda Figen Şahin kliniği sizlere hizmet için öne çıkmaktadır. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Figen Şahin; Sizlere şikayetiniz konusunda, steril bir ortam ve uzman hekim görüşlerini sunmaktadır. Avrupa yakası kürtaj için, uzman hekim Figen Şahin ile görüşebilirsiniz. İstanbul Kürtaj işleminiz için Figen Şahin kliniği doğru merkezdir.
Kürtaj Yapan Özel Hastaneler
İsteğe bağlı kürtaj yapan hastaneler; İstanbul kürtaj yapan yerler Anadolu yakası veya Avrupa yakası kürtaj olarak iki yakada da bulunur. Kürtaj avrupa yakası cerrahi bir işlem olan kürtaj işlemi için farklı fiyatlandırmalar olmaktadır. Devlet hastanelerinde yapılabildiği gibi daha rahat bir şekilde özel hastanelerde ve kliniklerde de yapılabilmektedir. Kürtaj İstanbul Figen, Avrupa yakası Bakırköy’de sizlere bu hizmeti sunan merkezlerden birisidir. İsteğe bağlı kürtaj yapan özel hastaneler veya poliklinikler, yapılan işlemi gizli tutmaktadır. İşlemi minimum ağrı düzeyinde tutmakta ve günlük hayatınıza çabuk adapte olabilmeniz için çalışmaktadır.
İçerik Güncelleme Tarihi : 20.11.2022